marți, 12 mai 2015

Lalele

 In sfarsit pot spune ca sunt multumita de felul cum au iesit lalelele mele din hartie, dupa o multime de incercari , mai mult sau mai putin reusite.
Micute la 2 cm si 10 cm cu codita cu tot, sunt ideale pentru felicitari sau diferite lucrari .
Nu am avut perforator, asa ca mi-am facut singura un sablon pe care l-am decupat din hartie colorata de 160gr. Frunzele , la fel facute de mana si din ochi fara nici un sablon .
  Pentru realizarea unei lalele aveti nevoie de 2 straturi de petale , o sarma  de 12 cm pentru codita, hartie colorata si lipici. Eu m-am folosit pentru umbrele petalelor si de creioane cerate . Dupa ce am decupat petalele , le-am asezat pe o coala de hartie si am inceput sa le colorez marginile si centrul dupa care le-am embosat putin, nu foarte mult, atat cat sa se modeleze singure cand le voi asambla.
 Am luat sarma invelita in hartie creponata si am pus la un capat  o bucatica de  servetel de hartie , pe care l-am strans intre degete cat sa se formeze o biluta. Am introdus primul strat de petale si le-am lipit strans peste biluta din servetel, apoi cel de-al doilea strat de petale pe care le-am lipit de stratul anterior doar la baza. Frunzele le-am colorat ca si petalele cu creioanele cerate combinand culorile de verde ,galben si maro. Le-am indoit putin la basa si am rasucit putin varful cu o scobitoare si le-am lipit pe codita din sarma una in fata celeilalte . Lasati sa se usuce si laleaua voastra e gata!
 Voi reveni si cu alte culori de lalele. Mult spor la creat!












6 comentarii: